De Sheepie Daktent in 4 stappen klaar voor kamperen

Het kan een drempel zijn om te gaan kamperen: het opzetten van de tent. Na een lange reis met de auto hoop je alles goed ingepakt te hebben, maar toch stuit je altijd weer op vragen rondom je tent. Niet omdat de tent nu zo moeilijk is, maar na een lange autorit is vooral het communiceren met je partner een heuse relatietest. Wanneer je met de Land Rover en daktent op vakantie gaat weet je één ding zeker: je hoeft geen ruzie te krijgen over het opzetten van de daktent. Dat kan namelijk al in 4 eenvoudige stappen. En zo ben je in enkele minuten ready om te kamperen! Wil je weten welke stappen dit zijn? Lees dan vooral verder.

Liever visueel? We hebben er ook een video van gemaakt:

Stap #1: De hoes

De hoes is belangrijk om je daktent droog en schoon te houden. De hoes zit aan alle kanten stevig vast. Maak de riemen los en schuif de hoes voorzichtig uit de bevestiging aan de achterkant. Berg de hoes netjes op. Zorg ervoor bij vertrek dat je de achterkant goed erin schuift en alle riemen weer stevig vast doet.

Stap #2: Uitklappen van de daktent

Het uitklappen is zeer eenvoudig. Pak de ladder vast en trek deze naar je toe. Klap vervolgens rustig en geleidelijk de daktent naar je toe.
Er valt vrij weinig meer te vertellen over deze stap, zo simpel is het (en het ziet er ook nog eens best vet uit toch?).

Stap #3: De ladder

Dat de ladder goed gestabiliseerd en stevig moet zijn, spreekt natuurlijk voor zich. De tent opzetten gaat snel, dus er geen reden om de stappen te overhaasten. Kijk goed of de treden goed klikken en loop ze allemaal even langs. Zet de trap goed stevig op de grond en check of deze niet van zijn plaats kan. Zodra je hier zeker van bent, kun je de trap direct gebruiken voor de volgende stap.

√ Stap #4: De luifel

Klap beiden kanten van de luifel uit en klik ze vast. Bevestig daarna stok in het midden, zodat de luifel stevig blijft. Zorg ervoor dat de stok goed vastzit en vergrendel het in het midden.

Op vakantie met de daktent op je auto is een verademing, omdat het in een paar minuten is opgezet. Voordat je het weet heb jij je stoelen uitgeklapt op een mooi veldje en zit je aan een lekker wijntje of een kop thee. Wij zijn ook gek van de Sheepie daktent, omdat Sheepie (linkje naar hun officiële website) echt kwaliteitstenten maakt met details waar je als kampeerder echt wat aan hebt. Niet alleen is het makkelijk opzetten, ook hoef je geen zorgen te maken of de daktent wel netjes blijft staan. En handige extra’s zoals zakken voor je (vieze) schoenen die aan de daktent hangen maken de ervaring af.
Met de daktent kun je dus zorgeloos en comfortabel de nacht tegemoet, terwijl je met de Land Rover de meest unieke overnachtingsplekken bereikt. Dat is toch heerlijk? Als je meer wilt weten hierover, check dan ook zeker even onze voor avonturiers pagina!

Meer weten? Of een specifieke vraag? Neem dan vooral contact op!

Recente berichten op onze blog:

Kamperen

Drie vooroordelen over een vakantie naar Zweden

Rust. Met één woord is uit te leggen waar Zweden voor staat, zonder het tekort te willen doen. Vraag aan...
Read More
Drie vooroordelen over een vakantie naar Zweden
Tips & Tricks

De Sheepie Daktent in 4 stappen klaar voor kamperen

Het kan een drempel zijn om te gaan kamperen: het opzetten van de tent. Na een lange reis met de...
Read More
De Sheepie Daktent in 4 stappen klaar voor kamperen
{"slides_column":1,"slides_scroll":1,"dots":"true","arrows":"true","autoplay":"true","autoplay_interval":2000,"speed":300}