fbpx

buiten | offroad | vuur | vrijheid

Over Van Het Pad

Over Kees

Kees is een avontuurlijke dertiger. Hij groeide op op de Veluwe, leerde op de markt hard werken en stond vanaf zijn zestiende tussen de Volvo’s. Een liefde die nooit zou overgaan. Nog vóór hij zijn rijbewijs behaalde, stond zijn eerste auto – een zilveren Volvo 360 – gereed.

Avontuur zat altijd al in het bloed van Kees

Na zijn middelbare school en opleiding werkte hij voor een transportbedrijf. Het ondernemerschap in hem ging echter niet over. In 2008 nam hij ontslag en runde fulltime zijn banden- en onderhoudsbedrijf. Helemaal gericht op auto’s dus.

Bij zijn huidige werkgever combineert hij zijn liefde voor alles met een motor en de skills om met mensen te werken. 4×4 rijden als onderdeel van het werk werd een hobby. Eerst was daar een Suzuki Samurai in 2013. In 2017 haalde hij een oude Land Rover op uit het besneeuwde Zweden. Na de Kerst van 2017 kwam daar een betrouwbare Land Rover Discovery diesel bij.

Avontuur zat altijd al in het bloed van Kees. Gek op wildkamperen, dol op Volvo’s en terreinrijden, gefascineerd door wilde beesten en verzot op Scandinavië. Hij stond op het ijskoude dak van Noord-Europa, doorkruiste het woeste Schotland, spotte elanden in Zweden, maar trotseerde ook de vrieskou tijdens winterkamperen in de Ardennen. In Nederland kan je hem zomaar tegen het lijf lopen, want de Veluwe verveelt nooit.

Over de Land Rover Series

De Suzuki Samurai 4×4 die ik sinds 2013 bezit, smaakt naar meer. Die stond al een tijdje stil, vanwege een grote reparatie van het motorblok.

Ik struinde internet af naar een oude Land Rover. Oud, omdat ik wilde dat ie wegenbelastingvrij is, dan blijft ie betaalbaar. Bovendien vind ik de Series stijlvoller dan zijn opvolger, de Defender. Lekker anders.

Begin januari 2017 vond ik er één, in Zweden. Mijn ervaring met import kwam nu goed van pas, maar de auto moest nog in Nederland komen.

Samen met mijn vriendin vloog ik naar Stockholm. De afspraak met de eigenaar was al gemaakt, maar de auto reed nog niet. De oude Land Rover had een jaar buiten stilgestaan en de benzinetank zat er niet meer onder. Aan het werk! Na een avond sleutelen en een overnachting bij deze locals was de auto klaar voor vertrek. Starten en lopen! Een moment om nooit te vergeten.

Onderweg vroor het buiten, dus binnen ook. Onder een kleedje op de voorste bank, legden we de reis naar Nederland af, ruim 1500 kilometer!

Lekker anders

Een kenner zei over de terreinauto: “een maagdelijke Land Rover”, een ander verwoordde het met: “een speld in een hooiberg”.

Het is en blijft een parel. Ervaar het genot van een stoere 4×4, één met veel ervaring en een prachtig verhaal.

Over de Land Rover Discovery

Tussen Kerst en Oud&Nieuw zou ik met een aantal familieleden naar Zweden vertrekken voor een vakantie. Op Eerste Kerstdag hield het vervoersmiddel tot dan toe ermee op. Op  tijd repareren lukte niet meer, dus moest er wat anders komen. De uitstekende ervaring met mijn oude Land Rover Series III bracht me direct op het spoor van een Land Rover. Sterk, stoer, betrouwbaar. En vierwielaandrijving, een welkome toevoeging in het besneeuwde Zweedse landschap. Toen ik met de auto reed, wist ik: deze gaat niet stuk. De auto heeft een kilometerstand om met respect naar te kijken. Deze jongen laat niet met zich spotten.

sterk, stoer, betrouwbaar

Ik kocht de auto, controleerde de bandenspanning en vloeistoffen en reed nog dezelfde avond in één keer door naar midden-Zweden. De auto hield het uitstekend. Vier personen zitten ruim en hun bagage kan er makkelijk in. De dikke dieselmotor doet zijn werk prima.

Daar, in de rust van Scandinavië, ontstond het idee van Van het pad. Inmiddels ligt er een degelijke daktent op de Discovery en is de kampeeruitrusting compleet met een uitrusting om van te kwijlen.

Je gaat en staat ermee waar je wilt, bij voorkeur van het pad. Anders dan anders. Zelfvoorzienend. Ga je mee?

#vanhetpad

#VanHetPad