fbpx

FAQ Veluwe Tour

De Land Rover Veluwe Tour van VAN HET PAD is een succes. Ook in 2021 kan je één van onze stoere Land Rovers huren om de Veluwe te ontdekken. Om jezelf goed voor te bereiden én om de rit tot een succes te maken, vind je hier de antwoorden op veelgestelde vragen.

De route

 1. Waar start de tour? Je haalt één van onze Land Rovers bij onze creatieve ruimte in Putten op de Veluwe. De Tour start direct vanaf daar. Onze nieuwste route start direct vanaf Putten, je rijdt zo het bos in.
 2. Hoe lang is de route? We hebben verschillende routes. De Land Rover Veluwe Tour is een tour tussen de 60 en 80 kilometer.
 3. Hoe lang doe je over de route? Als je de Veluwe Tour in één keer rijdt, doe je er ongeveer twee uur over. Maar je krijgt ook vragen en opdrachten mee. Verder kan je wandelen, picknicken en zelfs wildspotten! Zo kan je er een dagvullend programma van maken.
 4. Kom ik wilde dieren tegen? Ongetwijfeld. Als je goed kijkt, is er veel te zien: vogels, konijnen & hazen, paarden, koeien, lama’s. En in het wild loop je zomaar kans een zwijn, hert of vos tegen te komen! Veel rijders hebben al reeën en zwijnen gespot, maar het blijven wilde dieren.

Tanken & wassen

 1. Waar kan ik tanken? Een goede pomp die niet duur is, is Gulf Putten. Een andere pomp die dichtbij is, is Tamoil Express Putten of DTS Putten.
 2. Welke brandstof mag ik tanken? Onze Land Rovers rijden op diesel of benzine. In de auto staat aangegeven welke brandstof je tankt. Meehelpen aan een duurzame wereld? Tank dan MY Renewable Diesel. Dat is een HVO 100 brandstof: fossielvrije diesel die de CO2-uitstoot met 90% vermindert. Heb je een Land Rover op benzine mee? Tank dan Super 98.
 3. Waar kan ik de auto afspuiten? Bij de Gulf Putten kan je zowel tanken als de auto afspuiten met een hogedrukspuit. Lukt het daar niet? Alternatieven: DTS Putten of Argos Putten.

Huisdieren

 1. Mag mijn hond ook mee? Achterin onze Land Rovers is ruimte genoeg om je hond mee te nemen. Ze zijn welkom om mee te gaan! En verhaart ie erg? Dan hebben we aan het eind van de rit een stofzuiger voor je klaar staan.
 2. Waar kan ik mijn hond uitlaten? De Veluwe is op veel plekken niet toegankelijk voor honden, ook niet als ze aangelijnd zijn. Dat komt omdat er veel wilde dieren leven. Toch zijn er plekken waar het wél mag. We hebben ze aangegeven in het routeboek. De Ederheide vanaf parkeerplaats Drieberg is een losloopgebied. De Eikenstek bij het eindpunt is ook toegankelijk voor aangelijnde honden. En onderweg zijn genoeg plekjes waar je hond er even uit kan laten. Check hier de hondenlosloopgebieden van de Veluwe.

Auto’s

 1. Waarom rijden jullie met Land Rovers? Land Rovers zijn stoer, sterk en groot. Ze spreken tot de verbeelding en staan voor avontuur en vrijheid. Een perfecte mix voor een avontuurlijke dag uit. Bovendien hebben ze standaard vierwielaandrijving, en dat heb je op sommige delen van de route echt nodig.
 2. Met hoeveel mensen kan ik in de Land Rover? Onze Land Rovers zijn voorzien van twee zitplaatsen: de bestuurder en één passagier. in onze nieuwe Land Rover Freelander en ook in onze Discovery V8 kan je met z’n vijven, met de Defender zelfs met zeven!
 3. Hoe werkt een Land Rover? Een Land Rover vergt wat extra skills. Geen nood, we leggen je alles haarfijn uit voordat je vertrekt. Hierna verklappen we je er alvast één:
 4. In het routeboek staat ‘rij stapvoets’. Wat betekent dat? Land Rovers zijn gemaakt voor het ruige terrein. Dat kunnen ze prima aan, mits je ze op de juiste manier gebruikt: met beleid. Als je de auto in de eerste versnelling laat rijden met maximaal 1500 toeren (en voet van de koppeling), overwin je elke modderpoel op een veilige manier.

Hulp

 1. Waar kan ik de antwoorden vinden op de vragen? De antwoorden vind je onderweg: je let op borden, gebouwen, de natuur en alles wat je om je heen ziet. De antwoorden zijn nauwelijks op internet terug te vinden.
 2. Wat moet ik doen als ik pech of schade heb? Onverwacht toch pech of schade? Geen probleem, bel ons gerust op 06-47625209 zodat we samen een oplossing kunnen vinden.
 3. Wat moet ik doen als er lampjes branden op het dashboard? Vervelend, maar dat kan altijd gebeuren. In de handleiding staat de betekenis van de lampjes. Is er een rood lampje? Stop dan de auto en zet de auto uit. Oranje lampje? Geen paniek. Rustig verder rijden kan altijd. Extra zekerheid nodig? Bel of app ons op op 06-47625209.
 4. Ik wil met zo’n Land Rover op vakantie. Wat zijn de mogelijkheden? Niks is ons te gek. Check gerust even hier en neem contact met ons op.

Foto door Abigail van Kooten Photography

Fotoshoot Where She Goes | Arvik | 4 december 2020 - whereshegoes land rover veluwe tour 2020 6 scaled Winterkamperen met een daktent - 04 bewerkt