fbpx

Smullen voor je tent: Coq au Camping

Wat is er leuker en lekkerder dan op de camping je eigen eten bereiden op vuur? Inderdaad, eigenlijk helemaal niets. We besluiten om spontaan een nacht te gaan kamperen in een kersenboomgaard in de Betuwe. De volgende vraag is dan: wat gaan we daar voor lekkers bereiden? Coq au Camping: smullen voor je tent!

Voorbereiding

De voorbereiding is zelfs al leuk. Nadenken over ingrediënten, hoe uitgebreid zullen we koken? En niet onbelangrijk, welke pan of pannen gaan we gebruiken? Nadat ik een leuk recept heb gevonden, de ingrediënten heb ingekocht en we bij de camping zijn aangekomen, begint het genieten! We trekken zelf alvast een flesje wijn open en proosten op het mooie en zonnige leven. We beseffen wat een ontzettende rust deze kampeerplek ons geeft. 

Wat eten we?

En dan is het tijd voor de avondmaaltijd.  Dit keer wordt het Coq au Camping. Een veelzeggende naam op de juiste plek.

We starten met het snijden van de groentes: ui, prei en champignons. Dan is het tijd om vuur te maken. Voor de buitentemperatuur is het nog niet nodig gelukkig, maar met het oog op de avondkoelte is het fijn dat we genoeg hout gesprokkeld hebben. Kurkdroog kersenhout!

Zodra de vuurton genoeg vlammen en hitte geeft, leggen we het rooster erop en zetten de Dutch Oven erop. Een fantastische pan waarmee je eindeloos kunt koken: van een heerlijk soep tot een appeltaart mét krokante bovenlaag! Wij hebben zelf vandaag voor deze pan gekozen, omdat we een eenpansmaaltijd bereiden, waar het gerecht lekker even in kan sudderen. 

Bereiding

In de Dutch Oven doen we een laagje olie en als eerste de spekreepjes. Daarna vullen we de pan met de gesneden groentes en doen ook de minikrieltjes en kipdrumsticks erbij. Nadat dit even opgestaan heeft, voegen we de laatste ingrediënten toe: de vers gesneden tijm, gezeefde tomaten en… een klein flesje rode wijn! Deksel erop en lekker langzaam laten koken. 

Koken op vuur is nog een hele kunst. Gebruik je voldoende hout? Brandt het niet te hard, of juist te zacht? Maar dat alles maakt het juist tot een uitdaging om deze maaltijd te bereiden.  

Smullen maar

Na ongeveer twintig minuten koken en tussendoor roeren zou het gerecht klaar moeten zijn. En dat is het! Een snufje zout en peper als laatste toevoeging en opscheppen maar. Wat ruikt het héérlijk als de deksel eraf gaat en we het gerecht op de borden scheppen.

Wij genieten verder van een heerlijke maaltijd op een fantastische kampeerplek. We brengen graag tijdens de volgende kampeersessie ons enthousiasme verder op je over. Eet smakelijk!

Smullen voor je tent: Coq au Camping - coq au camping 1

Recept

Zin om dit recept ook eens te maken? Dit heb je nodig voor 4 personen:

2 stuks uien | 2 stuks preien | 250 gram champignons | 500 gram gezeefde tomaten | 500 gram minikrieltjes | 250 gram gerookte spekblokjes | 1 schaal kipdrumsticks van 1 kg | 1 tablet kippenbouillon | verse tijm | 250 ml rode wijn | peper & zout

Dutch Oven of (sudder)pan | snijplank | scherp mes | stalen of houten roerspatel

Deze blog is geschreven door Rianka van de Beek. Laat je hier even weten wat je ervan vindt?

Tips & tricks

#1 Wij kiezen voor de vuurton: praktisch voor eten bereiden én kampvuur maken.

#2 Onze maaltijd bereiden we in de Dutch Oven: een gietijzeren pan die heel goed tegen hoge temperaturen kan. Zelf aanschaffen? Check ook eens Vuur & Rook of Petite Pan.

#3 Bijzondere kampeerplek vinden? Voor inspiratie hebben wij deze en deze voor jou.

#4 Meer info? Contact ons!

Corona-tijd: Land Rovers voor hulp - 15032020 vhp hvphotography 2 bewerkt01 scaled Daktentkamperen & kids: goeie combi? - img 20200721 104212 e1601551133541