fbpx

Passie voor Wild

Wildbeleving op de Woeste Hoeve

WILD. Het spreekt voor veel mensen tot de verbeelding, nog afgezien van de smaak. Wij wilden graag letterlijk een stukje wildbeleving bij ons bruiloftsdiner. Dat hebben we geweten! De mannen van Passie voor Wild doen hun naam eer aan. Dit moet je weten over deze Veluwse beleving.

Specialisten
Marijn en Michiel zijn specialisten, dat merk je aan alles. Via Wildpraat kwamen wij Passie voor Wild op het spoor, om maar in de wildtermen te blijven. Het duurde even voordat we elkaar telefonisch konden spreken, maar dat vergeet je zo weer als je de het enthousiasme van deze mannen ontdekt. Samen keken we hoe we het wild – de bereiding en natuurlijk het eten – onderdeel kunnen laten zijn op onze bruiloft bij De Woeste Hoeve in Hoenderloo, midden op de Veluwe.

Communicatie gaat niet altijd zo snel als ik gewend ben. Hebben deze jongens het druk? Of stellen ze andere prioriteiten? Geen paniek in ieder geval, want geduld en vertrouwen wordt zeker beloond.

Ree
Op onze grote dag hadden Marijn en Michiel de setup al helemaal gereed staan toen onze gasten en wij uit de kerk terug op de trouwlocatie kwamen. Een dubbele driepoot met een haak eraan en… een ree! Prachtig om te zien, hoewel sommigen liever binnen blijven. De stedelingen, zullen we maar zeggen, zonder hun over één kam te scheren.

Villen
Vakkundig wordt de huid eraf gehaald: het villen is gestart. Uitleg aan alle kanten en ook voor elke vraag is ruimte genoeg. Dit is gaaf, dit is beleving! Dit is Veluwe op zijn puurst. Zo komt deze hele ‘workshop’ tot leven. Michiel gaat enthousiast door. Als de grote lappen vlees op de plank komen, prikt hij er zo met zijn vinger doorheen. Zo mals is dit stuk achterbout van de ree!

Bereiden
Ondertussen is Marijn gestart met de bereiding van het wildvlees op de Kamado BBQ (keramiek). Een overheerlijk stuk vlees komt daar uit. Een belangrijk deel van ons diner, aan lange tafels. Gasten zijn laaiend enthousiast, de schalen gaan kriskras over tafel. Zelfs enkele vegetariërs maken voor dit pure stuk vlees een uitzondering.

Onvergetelijk
Onze bruiloft op Veluwese toplocatie Herberg De Woeste Hoeve was een onvergetelijke dag, dat heb ik al eerder verteld. Michiel en Marijn maken een feest van deze wildbeleving. Een ree zag je nog nooit van zo dichtbij, maar het villen en bereiden is uniek om te zien. Het enthousiasme en de passie van deze heren is heerlijk, of zoals ze het zelf zeggen: ‘Het is de totale fascinatie van al het moois wat de natuur te bieden heeft.’ Zo is het, en niet anders. We zoeken alweer naar een feest zodat we ze kunnen boeken.

 

Boeken?
Passie voor Wild is te boeken als workshop of als demo op elk event, op elke locatie. Hun website vind je hier, maar nog leuker is hun Instagram.
Foto’s door bruidsfotograaf AnnetTakesPictures

Waar is dat feestje? - annettakespictures kees janna 431 scaled