fbpx

Waar is dat feestje?

Bij Herberg De Woeste Hoeve!

de zoektocht
Op zaterdag 18 februari 2023 vroeg ik mijn vriendin Janna ten huwelijk, op een besneeuwde berg in Noorwegen. Nadat de emoties enkele dagen later waren ingedaald, begint de planning van de bruiloft. En waar kom je dan snel als eerste uit? De locatie.

Voor ons was het al snel duidelijk dat het een sfeervolle locatie op de Veluwe mocht zijn. Een ervaren pand met historie zou geweldig zijn. Een locatie waar we graag wilden kijken en uiteindelijk ook onze complete bruiloft gevierd hebben: De Woeste Hoeve in Beekbergen bij Apeldoorn. Een ervaring, een dag om nooit te vergeten! Weten waarom we kozen voor juist deze locatie? Lees verder!

de kennismaking
Onze kennismaking met eigenaar Paul was een bijzondere. Hij heeft ook een klassieke Land Rover en dat geeft meteen al meer dan genoeg gespreksstof. Over een tekort daaraan hoef je bij Paul trouwens geen zorgen te maken. Hij vertelt graag over zijn trots: het prachtige pand en hoe hij dat exploiteert. Vakkundig laat hij alles zien. De prachtig ingerichte Hoeve. Houten balken, versieringen, de openslaande deuren naar de terrastuin, de verschillende zalen.

Als we aangeven om het in overweging te nemen en ook nog een andere locatie te bezichtigen, reageert Paul met ‘jullie trouwen hier toch wel’. Een tikje arrogant misschien, maar het staat me wel aan. Dit is een enthousiaste ondernemer die trots is op wat hij heeft neergezet! Bovendien, hij heeft gelijk gekregen.

de aanloop
In de aanloop naar de bruiloft toe zijn er meerdere contactmomenten. Paul reageert altijd op apps en mails, vaak vlot. De offerte is duidelijk en uitgebreid. Een rondkijk- en taartproefmiddag verderop in het seizoen is een goede mogelijkheid om meer dingen te bespreken en om nog eens te kijken hoe je je dag wil hebben.

Aanpassingen aan de offerte, het aantal mensen, nog een keer komen kijken met de ceremoniemeester: het is allemaal mogelijk en Paul doet dat met veel geduld. Deze flexibiliteit is precies wat wij zoeken en prettig vinden. Het komt nog terug op de bruiloft zelf.

de bruiloft
De grote dag zelf, is een dag om nooit te vergeten. Was De Woeste Hoeve goed? Nee, het was boven verwachting! In vogelvlucht door de dag:

de ceremonie
De ceremonie was er een uit een sprookje. Achterin de tuin is een idyllische setting om het huwelijk te voltrekken. De plek is versierd met verse bloemen uit eigen tuin, er hangen lantaarns, er branden grondfakkels, er liggen schapenvachten op de stoelen vanwege de temperatuur. Je hoeft hier geen eigen versieringen mee te brengen. Hertengeweien om de sfeer van de Veluwe te benadrukken, geluidsversterking, witte stoelen. Aan alles is gedacht.

Na de ceremonie is het juist eigenaar Paul zelf die op ons staat te wachten en de eerste champagne uitdeelt. Daarna nemen de anderen van het team het moeiteloos over. Bij het ontkurken van de champagne (eigen Franse import van Paul) breekt de kurk af. Binnen enkele tellen reikt iemand ons een nieuwe fles aan. Kijk, daarin zie je de professionaliteit van een team. Klasse.


het diner
Het voorgerecht uitgeserveerd al voordat we aan tafel zaten. Flammkuchen uit de houtoven buiten, dit is hoe Beleving werkt! Heerlijk om te eten en prachtig om te zien.

Tijdens het diner in de prachtige glazen serre is alles voor elkaar. Zestig personen aan drie tafels is de max in deze ruimte, het personeel weet er goed mee om te gaan. Wijnen op tafels, uitstekend ingedekte tafels, verlichting op orde. Eigenlijk verwacht je het gewoon, maar omdat je weet dat het niet overal perfect is, valt het extra op. En dan staat het eten nog niet eens op tafel.

Shared dining betekent dat er gerechten in schalen op tafels komen, waarvan je zelf kan delen en pakken. Het ziet er uit om te smullen. De garnering, de sauzen: je ziet aan alles dat er aandacht is besteed aan elk detail. Steeds zijn er nieuwe verrassingen, terwijl je het zelf hebt uitgekozen en besproken. Zoals de kleine dessertjes van het seizoen. Wat is nou een ‘Citroenmousse op bodempje van kandij-kruim met pistache en framboos’? Het is anders dan je in je hoofd hebt, en de smaak is verfijnder dan je had durven dromen. Verrassend!

De waterkarafs en de wijnglazen blijven goed gevuld. Maaltijden voor fotografen en de dj zijn prima. Vergeet ze niet door te geven van tevoren.

de feestavond
De pluimen raken nog niet op. Ook de feestavond verloopt boven verwachting. Paul weet hoe vol een zaal is met ons aantal mensen. Hij weet ook dat het goedkomt en dat die zaal niet te vol of juist te leeg is. Ervaring. Er zijn meerdere ruimtes. De grote zaal is sfeervol ingericht met langs de randen statafels. Er kan gedanst en geborreld worden. Ben je nieuwsgierig naar de rest van het gebouw? Je kan prima op onderzoek uit. In de smalle gang naar de serre toe is ruimte voor de photobooth. Die kan je trouwens bijboeken. Doen! Ook zijn tafels waar je rustig kan zitten. Ook daar komt bedienend personeel om drankjes op te nemen. Door de openslaande deuren van de serre naar buiten. Daar sta je veilig en droog onder een stretchtent. Handig in de herfst, zoals bij ons op 21 oktober 2023. Kortom, er is overal wat te zien en te ontdekken. Dat hebben we ook vaak van gasten terug gekregen.

Er is een eigen toiletgroep voor het bruidspaar, erg prettig. De bar is open en wordt bemand door vriendelijk en vlot personeel. Hun uitstraling dat ook zij zin hebben in dit feestje! Speciaalbiertjes van onder andere de Veluwe vallen goed in de smaak, net als de uitgebreide en goed gevulde borrelplanken.

anders
Het is allemaal anders dan wat standaard is. Voor ons hét grote pluspunt. De Woeste Hoeve is een feestlocatie die uitsluitend bruiloften verzorgt. Dat merk je aan alles. Het personeel weet wat er van hun verwacht wordt. Ze zijn vakkundig en professioneel. Eigenaar Paul is gastvrij en enthousiast.

Aan alles is gedacht. Van versieringen, tot heerlijk eten, goede dranken, goede bediening. De totaalplaat is dat dit feest bij De Woeste Hoeve in Hoenderloo op de Veluwe boven verwachting is geweest.

Paul & team: ontzettend bedankt dat jullie onze bruiloft wilden verzorgen. het was een onvergetelijke dag, met dank aan jullie goede zorgen. Wij hebben genoten en kijken terug op de dag van ons leven!

Locatie: Herberg De Woeste Hoeve
Fotograaf: AnnetTakesPictures
Trouwauto: Volvo Katterug Kjell

Bloemstylist Belle Rosa Ede boeket op Volvo trouwauto passie voor wild wildbeleving veluwe