fbpx

Bruidsboeket? Dit is onze perfecte tip

Voor een bruidsboeket en een bloemstuk op de auto is Belle Rosa een goede keuze

de ring is gegeven, en dan?

Yes! Het aanzoek en dolblij. Daarna begint het: je bruiloft regelen. Voor mij een eitje. Omdat ik trouwauto’s verhuur, spreek ik veel met bruidsparen over hun plannen en kom ik op veel trouwlocaties. Ik weet dus goed wat ik wil en de keuzes zijn snel gemaakt.

Misvatting. Er zijn verschrikkelijk veel dingen die je mag bedenken, waar ik nog nooit van tevoren over heb nagedacht. Één of twee tafelschikkingen? Loop je aan de arm van je moeder naar de ceremonie? Wil je daar muziek bij en welk nummer dan? Welke bloemen wil je in je boeket? Ja, de bloemen op zich zitten al tientallen keuzes bij. In deze blog vertel ik meer over de bloemen, mijn eigen ervaring op onze bruiloft én waarom ik Belle Rosa uit Ede aanraad.

de keuze voor een bloemist

Ilena, de eigenaar van Belle Rosa, ken ik al jaren. De keus voor haar is dan niet per se vanzelfsprekend. Haar eindeloze enthousiasme waardeer ik. Maar de stijl van een bloemist moet je ook aanstaan. Op haar Instagram komt er genoeg voorbij om te weten dat dat wel goed zit. En dus was de afspraak snel gemaakt, in haar stijlvol ingerichte huis aan de rand van Ede.

opdracht

Ik had mijn eigen trouwauto meegenomen. Mijn opdracht aan haar was duidelijk: het moet origineel zijn, en anders dan anders. Ik wilde iets met het imperiaal op de auto. Op dat moment gaat Ilena áán. Of eigenlijk al eerder, want ze ratelt door 😉 Enthousiasme! En dat is geweldig. Geef haar een opdracht of uitdaging en ze gaat helemaal los. Het mooie is: Ilena investeert eerst in jou als persoon of als stel om erachter te komen wat bij je past. Een boeket of een bloemstuk voor op de auto die persoonlijk is? Ik had er nooit van gehoord. Ja oké, de kleuren kiezen, of aangeven of je een droogboeket of een bloeiende fleurige wil, dat snap ik. Ilena werkt toe naar een persoonlijk boeket. Bij ons kwam dat neer op: anders dan anders, stoer, avontuur. Bijpassend bij de kleuren van pak en jurk. Maar ze vraagt ook naar foto’s van de jurk, zelfs met die stijl houdt ze rekening. Zo had mijn bruid Janna een lint in haar haren. Daar wilde Ilena ook iets mee doen. Stoer en avontuur kwamen tot uitdrukking in bijvoorbeeld de rozenbottels in het bloemstuk.

Goed, na het gesprek – na 2 uur beëindigd op mijn initiatief – ging Ilena aan de gang. Contact is via de app, ik vind dat erg prettig. Voorbeelden van haar ideeën tekent ze en stuurt ze door. De offerte is kort en bondig, maar wel met een collage waarin de stijl tot uitdrukking komt. Vijf sterren voor communicatie.

aan de slag

Na akkoord van de offerte gaat Ilena aan de slag. Ze houdt je op de hoogte van haar ideeën. De dag voor de bruiloft kwam Ilena aangereden in haar bedrijfsauto, vol met bloemen en materialen. Natuurlijk afhankelijk van de beschikbaarheid van de trouwauto en de agenda van de bloemist. Vol enthousiasme gaat ze aan de gang. Afgesneden stengels vliegen door de lucht. Aan alles is gedacht, van tiewraps tot ijzerdraad tot linten.
Het bloemstuk op maat gemaakt op het dak van mijn auto! Ilena is een kunstenaar, en dan ook nog eens eentje die perfectionistisch is. Halverwege vond ik het al een ge-wel-dig bloemstuk. Ilena gaat door tot alles helemaal voldoet aan haar eigen hoge eisen.

resultaat

Het resultaat? Een ultiem bloemstuk dat alles compleet maakt. Het is perfect passend bij de auto, bij mijn pak, bij de jurk van de bruid, maar bovenal: bij onze karakters. Het is onvoorstelbaar hoe je karakters kan verwerken in een bloemstuk, maar Ilena lukt het moeiteloos. Daar heb ik heel erg veel waardering voor. Het is werkelijk schitterend en ik had dat niet anders gewild. Anders dan anders en het zegt alles over ons als bruidspaar.

Alles legt Ilena uit: hoe de corsage gedragen moet worden en de exacte plek op het colbert, wat het mooist uitkomt met het bruidsboeket, hoe je alles het best kan bewaren en onder welke temperaturen. Helemaal compleet.

Ilena, ontzettend bedankt! Onze bruiloft is mede dankzij jou een grote Beleving geworden, met een grote B. Je hebt fantastisch werk afgeleverd. De vijf sterren meer dan waard. We bevelen je warm aan!

bestelling

Ik bestelde bij Ilena alles wat met bloemen te maken had: de grote versiering op de auto, het bruidsboeket, 15 corsages en ‘toefjes’ voor aan de kerkbanken.

Bloemstylist: Belle Rosa uit Ede
Voor meer inspiratie bekijk de Instagram van Belle Rosa
Trouwauto: onze eigen Kjell
Bruidsfotograaf: AnnetTakesPictures
Nieuwsgierig? Bekijk ons hele bloemenalbum

Een herinnering die blijft hangen: audio guestbook - audio guestbook annettakespictures kees janna 1164 Waar is dat feestje? - annettakespictures kees janna 431 scaled